Brood

Onze broden zijn niet zomaar broden, al onze broden worden elke nacht vers gebakken, in onze eigen bakkerij. Met liefde & passie voor ambacht! Onze ambachtelijke broden onderscheiden zich in smaak en malsheid.

Speltbrood (st)oer en gezond

Spelt is een Oergraan. De korrel is volledig bedekt met kroonkafjes en daardoor beschermd tegen allerlei milieu- invloeden. Spelt bevat in vergelijking met andere graansoorten meer eiwitten, aminozuren, vitaminen en essentiële vetzuren. Speciaal om het spelt wat extra aandacht te geven hebben wij een lekker assortiment voor u samen gesteld. Wat dacht u van Spelt rogge, Spelt eierkoeken, en natuurlijk ons Spelt brood.

GildeKorn

Het donkerste brood van Nederland heeft een nootachtige smaak dankzij de geroosterde mout die erin zit. Het bevat verder gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnepitten. De structuur van het brood wordt gevormd door volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge. GildeKorn is verrassend licht en fijn van structuur.

Desem

Desem is brood waar geen gist aan toegevoegd wordt, maar een natuurlijke gisting heeft. Door de lange rijstijd heeft desembrood een bijzondere, volle, rijpe smaak. Desem heeft een heerlijk aroma en een krokante korst.

Overige Broodsoorten

Teaser Image

Melk wit: casino, lampion, vloer- tijger en sesam. Tarwe: casino, lampion, vloer-tijger en sesam.

Volkoren grof, bruin van de molen fijn. Ons volkoren meel wordt nog op ambachtelijke wijze gemalen in de molen.

Meergranen: zonnebloem, vikorn, waldkorn, mais, multigranen, zonnepit, omega, bunder, gildenkorn fjord, en desem.

Zacht klein brood

Wit: rond, punt, sesam, maanzaad, kadet, tijger en beschuitbol.
Bruin: tarwe, meergranen, waldkorn, maïs, gildekorn en gildegraan.
Zoet: krentenbol, mueslibol, suikerslof, kwarkbol en suikerbol, anijskrollen.

Hard klein brood

Wit: pistolet, ciabatta, sesam, maanzaad, tijger, kadet.
Bruin: kornpuntje, Mills krokantje, zonnebloem, maïs en kampioentje.

Croissants

Roomboter, kaas, ham-kaas, chocolade en meergranen.

Maarten MandersMaarten MandersDe Echte Bakker
  • Volg ons
© 2025 Maarten Manders